Minggu, 22 November 2015

Sentiasa Simpan Spa PH Tahap Neutral

Sentiasa Simpan Spa PH Tahap Neutral
Ia akan menjadi penting untuk memastikan bahawa tahap pH dalam spa seperti neutral kerana ia boleh. Ini kerana air spa yang neutral pH akan lebih selamat pada badan. Ia juga akan menjadi lebih selesa. Spa tidak akan dirugikan sama ada.
Tahap pH dalam air spa adalah berkaitan dengan keupayaan mineral di dalam air untuk bekerjasama dengan satu sama lain. Apabila semua mineral yang boleh berinteraksi dengan cara yang betul pH akan berada di tempat yang neutral. Ini adalah tempat di mana pH akan menjadi antara 7.2 dan 7.8.
Apa-apa yang berada di bawah 7.2 akan menjadi berasid. Ini boleh menyebabkan badan berasa jengkel. Ia juga boleh menyebabkan pam dan logam di spa berkarat dan kehilangan kecekapan mereka. Ini boleh menyebabkan kerosakan yang banyak kepada spa.
Apa-apa yang mempunyai paras pH 7.8 atau lebih tinggi adalah alkali. Ini boleh menyebabkan skala untuk membina bukan sahaja orang yang masuk ke spa tetapi juga bahan-bahan di dalam spa. Skala pada peralatan yang boleh menjadi sangat mengganggu.
Ia akan membantu untuk melihat bahawa air spa itu juga dikendalikan sebelum mendapat ke dalamnya. Tahap pH di spa boleh diuji melalui ujian jalur kekerasan air. Seseorang yang boleh meletakkan jalur ke dalam air untuk memeriksa kekerasannya. Ini perlu bekerja untuk menyatakan apa tahap pH tertentu air spa itu.
Air spa perlu dirawat dengan bahan tertentu bergantung kepada keputusan. Sebuah spa yang terlalu berasid perlu abu soda atau bahan lain alkali di dalamnya. Asid Spa boleh digunakan jika air yang terlalu beralkali. Sama ada bahan perlu diukur sebelum ia boleh digunakan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar